1. Forsiden
  2.  » Indskoling
  3.  » Samarbejde med andre klasser

Samarbejde med andre klasser

Samarbejde på tværs af indskoling og årgang bliver mere og mere udbredt. Jeg har valgt at lægge noget af min planlægning i den sammenhæng ud til fri afbenyttelse.

J eg laver beskrivelser af samarbejdet/emnerne, hvor jeg lægger vægt på faglige mål, sociale mål og evaluering af disse.
Jeg laver endvidere detaljerede planer over arbejdet i de værksteder, jeg selv skal være med i, herunder liste over ting, der skal anskaffes. Derudover laver jeg planer for, hvilke lærere der skal være med til hvad og hvornår, sammen med en plan for hvem der har opsyn med børnene hvornår.

Det første samarbejde, jeg beskriver på denne side, er fra en dinosaurusuge på 2. årgang. Da brugte vi en del skabeloner, som vi bl.a. fandt forskellige steder på internettet. Dem har jeg kun i kopi, så hvis du vil lave dette emne, må du finde/lave nogle skabeloner selv. Men hele planlægningen med 4 klasser, hvoraf det ene værksted er beskrevet i detaljer, kan du downloade her.

Det næste samarbejdsprojekt, jeg vil beskrive, er et samarbejde på tværs af alle årgange om H.C. Andersen, hvor mit emne/værksted hedder Eventyrslotte. Til det emne lavede jeg bl.a. et kort skuespil over "Fyrtøjet", som skulle bruges til stangdukke–skuespil. Jeg fotograferede flere gange undervejs i forløbet, samt til alle 3 generalprøver af skuespillet, som skulle opføres dén torsdag aften, hvor forældrene indtog skolen for at se og opleve frugten af deres børns arbejde. Disse fotos samlede jeg sammen med de forældreegnede oversigter fra min planlægning, og et evalueringsskema, i en lille mappe, som jeg lagde frem på selve aftenen. Jeg lagde den sammen med de rutsjebaner, som børnene havde lavet, og de rutsjebane–spørgsmål, som børnene havde lavet til hinanden om H.C. Andersen og Fyrtøjet.

Alle planer, og skuespillet, kan ses ved at downloade følgende pdf–filer:

Dinosauruge.

H.C. Andersen uge.GOD Fornøjelse.

Marianne Borup.Designed by: Hans-Peter Ejler Larsen


Anbefal siden til en ven: